6 redenen om uit te gaan

1 straattennis

Smashing Pink

Amsterdam: Nieuwmarkt, naast de Waag. Tijd: 18.00-21.30u. www.pinkstertournament.com

De Nieuwmarkt is vanavond het decor van het begin van het Pinkstertoernooi: het gay en lesbian-tennistoernooi van tennisvereniging Smashing Pink. De opening zal naast een bijdrage van wethouder Andrée van Es worden opgeluisterd door een flashmob. Ruim vierhonderd tennissers vanuit de hele wereld doen mee aan het toernooi, dat verder zal worden gespeeld op Sportcentrum Amstelpark.

2 muziek

Marble Sounds + The Bony King Of Nowhere

Breda: Mezz. Tijd: 20.30u. Entree: 13,50 euro. www.mezz.nl

Een dubbelconcert van twee Belgische bands die bekendstaan om hun melancholieke en verhalende liedjes. Marble Sounds staat voor pakkende melodieën met een dromerige sfeer. De folkliedjes van The Bony King Of Nowhere luisteren als een sprookje.

3 concert/goed doel

Girls first concert

Amsterdam: Java-eiland. Tijd: 20.00u. Kaarten: 27,50 euro. www.plannederland.nl

Tijdens het Girls first concert treden Nederlandse artiesten op om aandacht te vragen voor de positie van meisjes in ontwikkelingslanden. Met o.a. Jacqueline Govaert, Giovanca, Waylon, Racoon, Xander de Buisonjé, Anita Meyer, Ben Saunders, Loïs Lane, High Heels, Tjeerd Bomhof van Dazzled Kid, Martin Buitenhuis, Paul de Munnik en Glennis Grace.

4 theater

Marcelles onschuld

Rotterdamse Schouwburg. Tijd: 20.00u. Entree: 15 euro. www.rotterdamseschouwburg.nl

Regisseur Nataliya Golofastova vertaalt bij Productiehuis Rotterdam het boek Het Oog (1928) van George Bataille over erotiek en dood naar de hedendaagse samenleving. De voorstelling is geschreven door Oscar van Woensel en bevat een mix van klassieke muziek en hedendaagse beats door dj Von Rosenthal de la Vegaz.

5 muziekfestival

NEW Festival

Den Haag: De Regentes. T/m 11 juni & 14 t/m 17 juni. www.deregentes.nl

Het NEW Festival brengt concerten en voorstellingen van jonge musici uit alle delen van de wereld, van klassiek tot jazz en van pop tot experimenteel. Het programma van vanavond (19.30u) staat in het teken van jazz-zang. Inu Joan en Lorena Hernandez Escobar zingen nummers waarin funk- en popinvloeden gemixt worden met een vleugje latin.

6 locatieTHEATER

Zest - Drive-Inn

Utrecht: CAB-Rondom 100 (voorheen Cartesiusweg 90AA). T/m 11 juni 203.0u. 12 juni 14.00u. Entree: 10/12 euro. www.theaterzest.nl

ZEST liet zich voor Drive-Inn inspireren door Amerikaanse roadmovies. Muziektheater over leegte, onvermogen tot liefhebben, mensen op doorreis, op zoek naar liefde en geluk. De soundtrack bevat countryinvloeden en is live gespeeld en gezongen.