Weer

Een storing zorgde de afgelopen dag voor regen. In het oosten van het land had die neerslag een buiig karakter en viel er in korte tijd lokaal 10 tot 20 millimeter.

Vanavond en vannacht is het vrij rustig. Er is weinig bewolking en het kwik daalt landinwaarts tot iets onder de 10 graden.

Na een vrij heldere start van de dag ontstaan er morgen stapelwolken die zeer lokaal kunnen uitgroeien tot een bui. Op de meeste plaatsen blijft het droog. Langs de kust in het noorden en westen schijnt de zon het langst en wordt het met een matige tot vrij krachtige westen- tot zuidwestenwind 17 à 18 graden. Landinwaarts wordt het lokaal 19 graden.

Vrijdag overdag verandert er weinig. Opnieuw stapelwolken, zon en een enkele bui. In de avond en nacht naar zaterdag passeert een storing met meerdere regen- of onweersbuien.

Zaterdag blijft het in de noordelijke helft nog lange tijd bewolkt met regen of een bui, in het zuiden wordt het in de loop van de dag droog en komt de zon weer tevoorschijn. Langs de noord- en noordwestkust waait een stevige wind. Het wordt dan niet warmer dan 17 graden.

Eerste en tweede Pinksterdag blijven droog, met vooral zondag ruimte voor de zon.