‘Tien doden in Misrata bij nieuwe beschietingen Gaddafi’s troepen’

Doktoren behandelden vanmiddag gewonde opstandelingen. Foto Reuters / Zohra Bensemra

Troepen loyaal aan de Libische leider Gaddafi naderen de stad Misrata, een belangrijk bolwerk van de opstandelingen. De troepen hebben de stad vanaf drie kanten onder vuur genomen. Daarbij zijn volgens opstandelingen zeker tien anti-regeringsstrijders omgekomen.

‘Troepen Gaddafi proberen de stad binnen te komen’

“Misrata wordt zwaar beschoten… Gaddafi’s troepen hebben Misrata bestookt vanaf drie kanten: oost, west en zuid”, aldus opstandelingenwoordvoerder Hassan al-Misrati vanuit de stad tegen persbureau Reuters.

“Hij heeft duizenden troepen gestuurd van alle kanten en ze proberen de stad binnen te komen. Ze zijn nog steeds buiten, dat wel. We hebben 10 rebellen verloren en 26 gewonden, de meeste van hen zijn in kritieke toestand.” - opstandelingenwoordvoerder Hassan al-Misrati

    • Marije Willems