Trainer Martin Jol voor twee jaar naar Fulham

Met Fulham is Jol komend seizoen actief in de Europa League.

Martin Jol is de komende twee seizoenen voetbaltrainer van Fulham. De voormalige coach van Ajax werd gisteren gepresenteerd bij de Londense club uit de Premier League. Jol wordt bij Fulham de opvolger van Mark Hughes. Die stapte vorige week zelf op, nadat hij slechts één seizoen manager was geweest. Onder zijn leiding eindigde de club afgelopen seizoen als achtste. Dankzij een goede plek in het fairplayklassement plaatste Fulham zich toch voor de Europa League.

Jol zat sinds zijn vertrek bij Ajax, vlak voor de winterstop, zonder werk. Bij de club uit Amsterdam kon hij de verwachtingen niet waarmaken. Na zijn vroegtijdige vertrek wist opvolger Frank de Boer het aanvankelijk zwalkende Ajax dit voorjaar alsnog aan de landstitel te helpen.

De 55-jarige Jol was eerder proftrainer van Roda JC, RKC Waalwijk, Tottenham Hotspur en HSV. „Het is een prachtige, traditionele club met een goede, solide basis en geweldige supporters”, aldus Jol over zijn nieuwe baan. „Ik bedank de voorzitter voor het gestelde vertrouwen.”

Jol heeft als speler én als trainer goede ervaringen opgedaan in Engeland. Hij voetbalde begin jaren tachtig drie seizoenen voor de middenmoters West Bromwich Albion and Coventry City. Tussen 2004 en 2007 was Jol als trainer succesvol met Tottenham Hotspur. (NRC)