Nintendo’s Wii U belangrijkste primeur op spellen- en consolebeurs E3 in Los Angeles

Een bezoeker van de Electronic Entertainment Expo (E3) in Los Angeles speelt het computerspel Resistance 3 voor de Playstation Move. Op de jaarlijkse gamebeurs, de belangrijkste voor de game-industrie, presenteren gamebedrijven hun nieuwste spellen en computers. De E3 duurt nog tot en met morgen. Nintendo had gisteren de belangrijkste primeur. Het presenteerde de Wii U: een spelcomputer die bestuurd wordt met een kleine touchtablet. Met de Wii U wordt het mogelijk om een game op je tv te beginnen om er vervolgens op het besturingskastje mee verder te gaan. Eén van de aanwezige ontwikkelaars noemde de Wii U „ een Zwitserse zakmes van controllers”. De Wii U is de opvolger van de Nintendo Wii, één van de meest succesvolle spelcomputers van de laatste tien jaar. Wereldwijd zijn er ruim 86 miljoen Wii’s verkocht. Ook Sony presenteerde een nieuwe spelcomputer: de Playstation Vita: een krachtige, draagbare spelcomputer. Een soort gameboy, maar dan mooier. Op de beurs werden er ook van een aantal grote computerspellen de eerste beelden getoond. Met Call of Duty: Modern Warfare 3 en Battlefield 3 domineren de schietspellen. Foto Reuters An attendee plays the PlayStation Move video game "Resistance 3" during the Electronic Entertainment Expo or E3 in Los Angeles June 7, 2011. REUTERS/Danny Moloshok (UNITED STATES - Tags: BUSINESS SCI TECH SOCIETY) REUTERS