Kortkolom voorpagina

FNV: nog geen akkoord over pensioenen

Rotterdam. Vakcentrale FNV ontkent met klem dat er een akkoord is over de toekomst van het pensioenstelsel. Voorzitter Jongerius beschuldigde vanochtend minster Kamp (Sociale zaken) van het doordrukken van een akkoord. Volgens Jongerius zijn de vakbonden, werkgeversorganisaties en het kabinet nog volop in gesprek over „cruciale punten”.

Pagina 3

Aart Jan de Geus leidt commissie koers CDA

Den Haag. Oud-minister Aart Jan de Geus wordt voorzitter van de commissie die de koers van het CDA voor de komende vijftien jaar moet gaan bepalen. Jack de Vries, voormalig staatssecretaris, is een van de leden van de commissie. Dat hebben bronnen binnen het CDA tegenover deze krant bevestigd. Oud-minister Ab Klink was ook gevraagd zitting te nemen in de commissie, maar hij heeft vanmorgen laten weten dat niet te zullen doen. Pagina 2

Historisch Museum definitief van de baan

Rotterdam. Het Nationaal Historisch Museum gaat definitief niet door nu staatssecretaris Zijlstra (Cultuur, VVD) heeft besloten geen subsidie meer te besteden aan het museum in opbouw. Pagina 6

Zware luchtaanvallen van NAVO op Tripoli

Tripoli. Te midden van de tot nu toe zwaarste NAVO-luchtaanvallen op Tripoli heeft de Libische leider Gaddafi gisteren in een tv-boodschap gezworen tot het einde door te vechten. NAVO-vliegtuigen voerden gisteren overdag zeker veertig aanvallen uit. Volgens de Libische regering werden ten minste 31 mensen gedood.

Pagina 14

Schrijver Jorge Semprún overleden

Parijs. De Spaanse schrijver Jorge Semprún is gisteren in zijn woonplaats Parijs overleden. Hij is 87 jaar geworden. Van 1988 tot 1991 was hij minister van Cultuur in Spanje. Pagina 3