Kortkolom sport

Wielerbond beschermt Ricco met startverbod

Rome. Wielrenner Riccardo Ricco is vandaag door de Italiaanse wielerbond geschorst. De klimmer, die gisteren door de internationale wielrenunie UCI officieel werd overgeschreven naar de Kroatische continentalploeg Meridiana-Kamen, wordt tegen zichzelf in bescherming genomen. De medische commissie van de Italiaanse bond is bang dat Ricco zijn gezondheid schaadt door weer aan topsport te doen. Ricco, eerder langdurig geschorst wegens dopegebruik, werd in februari opgenomen in het ziekenhuis met hoge koorts en nierfalen. Volgens zijn arts had Ricco verklaard een bloedtransfusie bij zichzelf te hebben uitgevoerd. Die zaak wordt onderzocht door de Italiaanse justitie. Ricco werd door zijn Nederlandse ploeg Vacansoleil op staande voet ontslagen. (Novum)

Dallas en Miami Heat weer in evenwicht: 2-2

Dallas. De basketballers van Dallas Mavericks hebben vannacht het vierde duel in de NBA-finale gewonnen. Voor eigen publiek was Dallas met 86-83 te sterk voor Miami Heat. Uitblinker bij de Mavericks was Dirk Nowitzki. De Duitser maakte 21 punten. Bij Miami stelde LeBron James teleur. Hij maakte slechts acht punten, een dieptepunt in 435 wedstrijden. De tussenstand is nu 2-2. Het volgende duel wordt morgen in Dallas gespeeld. Een zesde en eventueel zevende partij worden in Miami gespeeld. (Novum)

Woods mist US Open door knieblessure

New York. Tiger Woods kan volgende week niet deelnemen aan de US Open. De Amerikaanse golfer heeft een knieblessure. Het is voor het eerst sinds 1994 dat Woods de tweede major van het kalenderjaar moet missen. Hij won de US Open in 2000, 2002 en 2008. Vorige maand maakte Woods in Florida zijn rentree, maar toen moest hij na negen holes weer geblesseerd naar de kant. „Het is tijd naar mijn artsen te luisteren”, zei de voormalige nummer één van de wereld die door privéproblemen afzakte naar de vijftiende plaats. (AP)

Ballenjongen slechts geduwd, niet geslagen

Zeist. De tuchtcommissie van de KNVB heeft de schorsing van Zwolle-doelman Diederik Boer verlaagd naar twee duels. Hij kreeg een voorstel van zes duels van de aanklager, maar ging niet akkoord. Boer werd beschuldigd van het slaan van een ballenjongen in het nacompetitieduel met VVV. Volgens de tuchtcommissie was sprake van duwen. (Novum)

Ritzege Dauphiné voor Duitser Degenkolb (22)

Lyon. John Degenkolb heeft gisteren de tweede etappe van de Dauphiné Libéré gewonnen. De 22-jarige Duitser was in Lyon de snelste in een lastige eindsprint. Rob Ruijgh van Vacansoleil eindigde als elfde en is nu negende in het tussenklassement. De Kazak Alexandre Vinokourov behoudt de gele leiderstrui. (Novum)

Krajicek wint na vier maanden tennispartij

Kopenhagen. Michaëlla Krajicek heeft voor het eerst sinds februari weer een partij op de WTA Tour gewonnen. In Kopenhagen versloeg ze de Amerikaanse Melanie Oudin met 6-1 en 7-5. (Novum)

Voetbalvrouwen Oranje verliezen van Duitsland

Aken. De Nederlandse voetbalsters hebben gisteravond in een oefeninterland in Aken met 5-0 verloren van Duitsland, dat zich als gastland voorbereidt op het WK in eigen land later deze maand. Oranje wist zich niet te kwalificeren. (Novum)