Kortkolom buitenland

Onderzeeboten Iran naar Rode Zee

Rotterdam. Iran heeft onderzeeboten naar de Rode Zee gestuurd, zo heeft het semi-officiële Iraanse persbureau Fars gisteren bekendgemaakt. Doel is volgens Fars informatie verzamelen over de gevechtssterkte van andere landen. Een woordvoerder van hHet Amerikaanse ministerie van Defensie bevestigde het bericht, maar voegde eraan toemeldde dat het simpele feit van de aanwezigheid van – een onbekend aantal – onderzeeboten de VS „niet verontrust”. De Israëlische krant Ha’aretz meldde het Iraanse bericht onder de kop ‘Iran zendt onderzeeboten naar de Rode Zee in een actie die Israël kwaad kan maken’. (NRC)

‘Slachtoffers DSK, bel’

Parijs. Advocaat Kenneth Thompsonv an het kamermeisje dat ex-IMF voorzitter Dominique Strauss-Kahn beschuldigt van poging tot verkrachting, heeft op de Franse tv vrouwen opgeroepen die ook slachtoffer zijn geworden van onheuse avances van Strauss-Kahn, zich te melden. Advocaat richtte in een gesprek met de tv-zender France 2 zijn oproep vooral op vrouwen in Frankrijk en Afrikaanse landen. (AFP)