Is er protest tegen de bezuinigingen?

De belangenverenging voor ouders in de kinderopvang Boink protesteert. Gjalt Jellesma, voorzitter van Boink, noemt de aangekondigde bezuinigingen „echt onvoorstelbaar”. In crisistijd moet iedereen inleveren, dat begrijpt hij wel, „maar dit is het derde jaar op rij dat ouders meer moeten betalen voor kinderopvang”.

De oppositie verzet zich ook. „Bezuinigen op kinderopvang is dom. Kamp jaagt ouders de arbeidsmarkt af”, vindt Kamerlid Ineke van Gent (GroenLinks). Volgens Kamp zou slechts 0,1 procent van de werkende ouders stoppen met werken of geen baan meer zoeken. Dat zijn 8.500 mensen. De oppositie denkt dat dat veel meer worden. Maar kritiek haalt weinig uit. Want de bezuinigingen staan in het gedoogakkoord, waar gedoogpartij PVV voor heeft getekend. Er is een Kamermeerderheid voor.