Hij hield niet van scheren, en werd een held

Hij haatte het om geschoren te worden, sloeg daarom op de vlucht en wist vervolgens zes jaar lang uit de handen van schapenscheerders te blijven. Zo werd Shrek een nationale held in Nieuw-Zeeland. Afgelopen weekend liet eigenaar John Perriam het schaap inslapen omdat Shrek door ouderdom niet verder kon. De foto is van 28 april 2004. De toen negenjarige Shrek was net gevangen na zich zes jaar verstopt te hebben in grotten rondom Cromwell op het Zuidereiland. Het afscheren van zijn 27 kilo wegende vacht werd op televisie uitgezonden. Dat was het begin van een lange carrière in de spotlights. Shrek ontmoette de toenmalige premier Helen Clark, figureerde veelvuldig in kinderboeken en zamelde regelmatig geld in tijdens liefdadigheidsbijeenkomsten. „Hij had een ongelooflijke persoonlijkheid. Hij hield van kinderen en was geliefd bij de bejaarden in de rusthuizen”, aldus eigenaar Perriam. In de Kerk van de Goede Herder in Tekapo wordt binnenkort een herdenkingsdienst gehouden voor Shrek. Perriam heeft plannen voor een bronzen beeld in het dorp van de nationale beroemdheid. Foto Ross Land/Fotopress FILE - In this April 28, 2004 file, Shrek the 9-year-old merino wether is photographed before he has his fleece shorn at the Golden Gate Lodge in Cromwell, New Zealand. New Zealanders are mourning the loss of the country's most famous sheep. The shaggy icon named Shrek was renowned for avoiding being shorn for years. Shrek captured the public's imagination in 2004 after he evaded the annual shearing roundups for seven years by hiding in caves on his farm on the South Island. (AP Photo/FOTOPRESS, Ross Land, File)
Hij haatte het om geschoren te worden, sloeg daarom op de vlucht en wist vervolgens zes jaar lang uit de handen van schapenscheerders te blijven. Zo werd Shrek een nationale held in Nieuw-Zeeland. Afgelopen weekend liet eigenaar John Perriam het schaap inslapen omdat Shrek door ouderdom niet verder kon. De foto is van 28 april 2004. De toen negenjarige Shrek was net gevangen na zich zes jaar verstopt te hebben in grotten rondom Cromwell op het Zuidereiland. Het afscheren van zijn 27 kilo wegende vacht werd op televisie uitgezonden. Dat was het begin van een lange carrière in de spotlights. Shrek ontmoette de toenmalige premier Helen Clark, figureerde veelvuldig in kinderboeken en zamelde regelmatig geld in tijdens liefdadigheidsbijeenkomsten. „Hij had een ongelooflijke persoonlijkheid. Hij hield van kinderen en was geliefd bij de bejaarden in de rusthuizen”, aldus eigenaar Perriam. In de Kerk van de Goede Herder in Tekapo wordt binnenkort een herdenkingsdienst gehouden voor Shrek. Perriam heeft plannen voor een bronzen beeld in het dorp van de nationale beroemdheid. Foto Ross Land/Fotopress FILE - In this April 28, 2004 file, Shrek the 9-year-old merino wether is photographed before he has his fleece shorn at the Golden Gate Lodge in Cromwell, New Zealand. New Zealanders are mourning the loss of the country's most famous sheep. The shaggy icon named Shrek was renowned for avoiding being shorn for years. Shrek captured the public's imagination in 2004 after he evaded the annual shearing roundups for seven years by hiding in caves on his farm on the South Island. (AP Photo/FOTOPRESS, Ross Land, File) AP

Hij haatte het om geschoren te worden, sloeg daarom op de vlucht en wist vervolgens zes jaar lang uit de handen van schapenscheerders te blijven. Zo werd Shrek een nationale held in Nieuw-Zeeland. Afgelopen weekend liet eigenaar John Perriam het schaap inslapen omdat Shrek door ouderdom niet verder kon.

De foto is van 28 april 2004. De toen negenjarige Shrek was net gevangen na zich zes jaar verstopt te hebben in grotten rondom Cromwell op het Zuidereiland. Het afscheren van zijn 27 kilo wegende vacht werd op televisie uitgezonden. Dat was het begin van een lange carrière in de spotlights. Shrek ontmoette de toenmalige premier Helen Clark, figureerde veelvuldig in kinderboeken en zamelde regelmatig geld in tijdens liefdadigheidsbijeenkomsten.

„Hij had een ongelooflijke persoonlijkheid. Hij hield van kinderen en was geliefd bij de bejaarden in de rusthuizen”, aldus eigenaar Perriam.

In de Kerk van de Goede Herder in Tekapo wordt binnenkort een herdenkingsdienst gehouden voor Shrek. Perriam heeft plannen voor een bronzen beeld in het dorp van de nationale beroemdheid.