Europese hamster bedreigd

Cricetus cricetus heeft het moeilijk. In de Elzas dreigt de Europese hamster, in Limburg korenwolf genoemd, uit te sterven als Frankrijk niet meer doet om de laatste tweehonderd hamsters daar beter te beschermen. Dat oordeelde de advocaat-generaal van het Europese Hof gisteren in een zaak die de Europese Commissie tegen Frankrijk heeft aangespannen. Deze hamster, in een fokkerij in Hunawihr, wordt binnenkort uitgezet in de natuur. Foto AFP A picture taken on June 7, 2011 in Hunawihr, eastern France, in a breeding center dedicated to the reintroduction of the specimen, shows a Great Hamster of Alsace. France is failing in its duty to protect the Great Hamster of Alsace, a cute fur-ball facing extinction with fewer than 200 remaining, the advocate-general of Europe's top court said on June 7, 2011, after the European Commission brought the case, arguing that France has not applied European Union law covering protected species. AFP PHOTO/FREDERICK FLORIN AFP