Degenkolb wint etappe

De Duitse renner John Degenkolb was de snelste bergop in de tweede rit van de Dauphnié.

John Degenkolb heeft gisteren de tweede etappe van de Dauphiné Libéré gewonnen. De 22-jarige Duitse neoprof was de beste in een lastige sprint bergop in de straten van Lyon. Samuel Dumoulin (Cofidis) werd tweede. Rob Ruijgh van de Vacansoleil-ploeg eindigde voor de tweede dag op rij in de top van het klassement. De Limburger kwam als elfde aan.

De etappe kreeg kleur door een lange vlucht waarin Maarten Tjalingii voor de Nederlandse inbreng zorgde. Met nog zeventien kilometer te gaan en het aanstormende peloton dichtbij liet de Rabo-renner zijn medevluchters Jurgen Van de Walle (Omega Pharma-Lotto) en Brice Feillu (Leopard-Trek) achter zich. Drie kilometer later werd ook hij teruggehaald.

In Lyon reed de Rabobank-ploeg nog voor de Duitser Paul Martens, maar die kwam niet verder dan de vierde plaats.

Aleksandr Vinokoerov behoudt de gele leiderstrui. De Kazachstaanse renner van Astana blijft Bradley Wiggins (Sky) en Cadel Evans (BMC) voor. Ruijgh is op de negende plaats de beste Nederlander in het algemeen klassement. Hij geeft 29 seconden toe op ‘Vino’. (Novum)