De Bakker laat Wimbledon lopen

Tennisser Thiemo de Bakker heeft zich afgemeld voor Wimbledon. De nummer 80 van de wereldranglijst voelt zich niet fit genoeg voor deelname aan het grandslamtoernooi. Hij richt zich de komende weken op fysiek en mentaal herstel.

De Bakker heeft besloten het volledige grasseizoen aan zich voorbij te laten gaan. Hij ontbreekt volgende week bij het Unicef Open in Rosmalen, net als Thomas Schoorel, die de kwalificatie van Wimbledon speelt. Eerder meldde De Bakker zich al af voor het toernooi in Halle. Hij bereikte vorig jaar verrassend de derde ronde op Wimbledon.

„Het is een moeilijke beslissing geweest, want natuurlijk speel ik al die toernooien het liefst”, stelt De Bakker vandaag in De Telegraaf. „Maar ik moet eerlijk tegenover mezelf zijn, ik voel me gewoon niet goed genoeg om te presteren.” Ook zegt hij: „Eerlijk is eerlijk, ik heb de afgelopen maanden niet altijd gedaan wat ik had moeten doen.”

De Bakker won in 2006 de juniorentitel van Wimbledon, maar kon daarna zijn belofte niet inlossen. De tennisser versleet coaches. Raemon Sluiter, John van Lottum en Dennis Schenken kwamen en gingen. Mats Merkel (Adidas), Rohan Goetzke (technisch directeur tennisbond) of Jan Siemerink (Davis Cup-captain) stonden hem bij als hij even geen coach had.

De Bakker keerde in oktober vorig jaar terug bij Huib Troost, die hem als junior begeleidde. De tennisser zegde echter in april de samenwerking weer op. Zijn huidige – parttimecoach Raemon Sluiter en manager Martijn Kabbes besloten mede tot een speelpauze.