Arnon Grunberg dit jaar schrijver van Groot Dictee

Schrijver Arnon GRUNBERG (1971) poseert op de Stuwdam op de Vesder (Wesertalsperre) in Eupen met zijn nieuwe roman " Onze Oom". foto VINCENT MENTZEL/NRCH==F/C== Eupen,Belgie, 26 september 2008 Arnon Grunberg (1971) geportretteerd door NRC-fotograaf Vincent Mentzel.

Arnon Grunberg schrijft dit jaar het Groot Dictee der Nederlandse Taal. De veelbekroonde auteur schrijft en schreef voor onder meer Vrij Nederland, Humo, VPRO-gidsen NRC Handelsblad. Grunberg heeft een dagelijkse column op de voorpagina van de Volkskrant.

Laatstgenoemde dagblad organiseert het dictee samen met de publieke omroep NTR, de Vlaamse Radio- en Televisieomroep en het Vlaamse dagblad De Morgen. Op 14 december voor het voor de 22ste keer afgenomen.

De presentatoren van dienst zijn volgens Novum dan oud-nieuwslezer Philip Freriks en de Belgische nieuwslezer Martine Tanghe. Grunberg volgt als schrijver van de prestigieuze taaloefening Tommy Wieringa op. De afgelopen jaren is het dictee tevens geschreven door Gerrit Komrij, Jan Wolkers, Martin Bril en Kees Fens.

    • Jules Seegers