6 redenen om uit te gaan

Het geluid van de Canadese shoegaze band No Joy ligt ergens in het midden van aanstekelijke girlgroup pop en gruizende jaren-90-rock. Het duo, bestaande uit Laura Lloyd en Jasamine White-Gluz, is op tournee in het kader van hun debuutalbum Ghost Blonde, dat werd opgenomen met behulp van The Raveonettes.

1 opera in bios

La Fanciulla del West - Puccini

Ede: CineMec. Tijd: 19.00u. Kaarten: 12,50-19.50 euro. www.cinemec.nl

CineMec Events presenteert deze maand een reeks opera’s van The Metropolitan Opera uit New York op het witte doek. Vanavond: La Fanciulla del West van Puccini.

2 theater

Tell me about Lust

Eindhoven: Parktheater. T/m 11 juni, 20.30u, za ook 22.30u. Entree: v.a. 23,50 euro. www.parktheater.nl

In Tell me about Lust zetten alle spelers een stap buiten de grens van hun eigen genre. Een voorstelling door Sven Ratzke en Hanneke Kuijpers waarin echt en onecht, Fellini en Marquis de Sade elkaar ontmoeten in lichamen, beweging en verleiding.

3 muziek

No Joy

Rotterdam: Rotown. Tijd: 21.30u. Entree: 7,50 euro. www.rotown.nl

Het geluid van de Canadese shoegaze band No Joy ligt ergens in het midden van aanstekelijke girlgroup pop en gruizende jaren-90-rock. Het duo, bestaande uit Laura Lloyd en Jasamine White-Gluz, is op tournee in het kader van hun debuutalbum Ghost Blonde, dat werd opgenomen met behulp van The Raveonettes.

4 kunst & wetenschap

Paleisje voor Volksvlijt

Amsterdam: Felix Meritis. Tijd: 21.00u. Tijd: 21.00u. Toegang: 7,50 euro. www.paleisjevoorvolksvlijt.nl

Het Paleisje voor Volksvlijt is een hedendaagse miniatuur van het in 1929 afgebrande Paleis voor Volksvlijt, waar kunst, wetenschap, technologie, ambacht en vermaak werden getoond aan het publiek. In deze eerste aflevering kun je genieten van video, eetbare kunst, live muziek, wetenschappelijke schoonheid, een kort verhaal en experimenteel gebruik van draaitafels en samples. Met o.a. Annemiek Cornelissen, Sachi Miyachi, Sanneke van Hassel, The Ambush Party en dj Sniff.

5 gesprek

State of the Art

Rotterdam: TENT. Tijd: 20.00u. www.tentrotterdam.nl

Tijdens deze tweede avond van ‘State of the Art’, een serie debatten over de toekomst van kunst en cultuur in Rotterdam, staat de visie van kunstenaarsduo Bik Van der Pol centraal. Victor Vroegindeweij gaat in gesprek met Bik Van der Pol over hun werk maar ook over hun aanjaagessay ‘Work To Do’ dat deze avond ten doop wordt gehouden.

6 filmavond

Breaking Ground NL

Amsterdam: EYE. Tijd: 20.00u. Entree 4,50-8 euro. www.eyefilm.nl

Tweemaandelijkse filmavond met werk van Nederlandse filmstudenten. Vanavond met nieuw werk van studenten van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht en de Nederlandse Film en Televisie Academie, o.a. De Lucha Boys (Thijs Bazelmans) en Farewell Facebook (Joep van Osch).