4 redenen om tv te kijken

Scene uit de film Cassandra’s Dream (2007) FOTO: A-Film

1 Voetbal

Oefeninterland Uruguay - Nederland

SBS 6, 20.00 - 22.25 u.

Toegegeven, de oefenwedstrijden van Oranje zijn af en toe niet om aan te zien. Maar het kan natuurlijk altijd ineens een prachtige sportieve strijd op leven en dood worden. Net als afgelopen zaterdag (Brazilië) een herhaling van een WK-wedstrijd. Wederom een tegenstander belust op wraak.

2 FILM

Cassandra’s Dream

Canvas, 20.40 - 22.25 u.

Woody Allen levert met de regelmaat van een Zwitsers uurwerk films af. Soms zijn ze fantastisch, soms wat minder. Maar nooit zit er een exemplaar tussen dat het niet waard is een keer te kijken. Cassandra’s Dream is het naar een racehond vernoemde bootje van twee Zuid-Londense broers (Ewan McGregor en Colin Farrell). De ene met een gokprobleem, de ander met grote investeringsplannen. Een oom met geld vraagt hun een zakenpartner uit de weg te ruimen.

3 dramaserie

Mad men

Ned. 2, 23.00 - 23.50 u.

Eerste aflevering van het derde seizoen van een van de populairste Amerikaanse tv-series van de afgelopen jaren. Reclamegod Don Draper gaat met collega Sal op zakenreis naar Baltimore en ontdekt een zorgvuldig bewaard geheim. Onderwijl zijn ontslagrondes op het kantoor aan de orde van de dag.

4 Docu

VPRO’s Import: Bloed in je mobieltje

Holland Doc, 23.15 - 00.10 u.

Mobiele telefoons zitten vol grondstoffen met een dubieuze herkomst. De Deense filmmaker Frank Poulsen is verslaafd aan zijn mobieltje, maar wanneer hij hoort van het bestaan van ‘conflictmineralen’ wil hij er het fijne van weten. Fabrikant Nokia claimt maatschappelijk verantwoord te ondernemen, als ze zijn vragen niet willen beantwoorden besluit Poulsen af te reizen naar het door burgeroorlogen verscheurde Congo.