Zwiepen met je hamer voelt als schaduwboksen

Cover van de game Thor: God of thunder.

Game

Thor: God of thunder

Voor Xbox 360, PlayStation 3 *

Games gebaseerd op films zijn vaak ondermaats, vanwege het krappe schema waarmee ontwikkelaars werken. Het spel moet immers tegelijk met de film beschikbaar zijn. Zo bezien wordt er best knap werk afgeleverd, maar in het geval van Thor is het geen excuus.

Deze superheldenfilm was namelijk al jaren in ontwikkeling. Maar de tijd is niet gebruikt om iets origineels te bedenken. Thor is een God of War-kloon waarin vrijwel alle ingrediënten van Sony’s vecht- en avonturenspel zijn gekopieerd. Dat hoeft niet slecht te zijn maar hier schreeuwt alles: geldgebrek. Of je het nou bekijkt van de technische, de artistieke of de speelbare kant.

Zwiepen met je hamer voelt eerder als schaduwboksen. Klappen lijken nooit goed aan te komen en combo’s zaaien meer verwarring dan verderf. Er is geen groots avontuur te beleven en er zijn geen spannende ontdekkingen te doen.

De gehele Noorse mythologie is gecondenseerd tot een rits saaie gevechten, waarbij vijanden zichzelf steeds weer opnieuw opvoeren. Als de mens net zo goed zou recyclen als de makers van Thor hun monsters, dan zou dit een mooiere planeet zijn. Nee, in Thor is alleen het gevecht tegen de monotonie van epische proporties.

Rogier Kahlmann

    • Rogier Kahlmann