Zoon Mladic incasseert bevroren pensioengeld

Darko Mladic zou 49.000 euro hebben opgenomen van de rekening van zijn gearresteerde vader.

De zoon van Ratko Mladic heeft diens geaccumuleerde pensioen van de afgelopen vijf jaar van de bank gehaald en kan voortaan iedere maand het lopende pensioen voor de oud-generaal ophalen. Volgens de advocaat van Mladic in Belgrado, Milos Saljic, hebben de autoriteiten de rekening van Mladic vrijgegeven die in december 2005 was bevroren. Mladic’ zoon Darko heeft zo ongeveer 4,7 miljoen dinar (bijna 49.000 euro) van de rekening kunnen opnemen, sinds zijn vader daar na zijn arrestatie toestemming voor gaf. Darko mag ook het maandelijkse pensioen van zijn vader, ongeveer 800 euro, opnemen. De 69-jarige Ratko Mladic is dinsdagavond, vier dagen na zijn aanhouding, uitgeleverd aan het Joegoslaviëtribunaal in Den Haag. Zijn zoon Darko zei zaterdagavond op de Servische tv dat de gezondheidstoestand van zijn vader „erg slecht” is. (AFP)