Win je Roland Garros, sta je een dag later hier

Rafael Nadal staat er wat onwennig bij op dit toeristenkiekje in Disneyland Parijs. De spieren van zijn linkerarm staan gespannen onder het gewicht van de Coupe des Mousquetaires die hij zondag won op het Grand Slam-toernooi Roland Garros. De Spanjaard versloeg de Zwitser Roger Federer in vier sets op het graveltoernooi in Parijs, waarbij Nadal zijn tegenstander letterlijk en figuurlijk uitputte. De 25-jarige Spanjaard veroverde voor de zesde keer de beker en evenaarde daarmee het record van Björn Borg. Misschien dat Nadal een zwak heeft voor Mickey Mouse en het pretpark Disneyland gisteren vrijwillig bezocht, maar waarschijnlijk ligt het bezoek als pr-stunt in zijn contract vast. Wat zou Nadals favoriete attractie zijn? Misschien wel de donkere piratenrit in Pirates of the Caribbean. Gisteren schreef Frits Abrahams in NRC Handelsblad namelijk het volgende over Nadal: „Federer stelt zich op de baan nooit aan, blijft hoffelijk tegen de umpire en onthoudt zich van provocerende gebaren naar zijn tegenstander. Nadal is misschien een veel aardiger man, maar hij kan zijn gezicht vertrekken als een piraat die een schip geënterd heeft en zich verheugt op verkrachting en kielhalen. Tegen deze man staat Federer machteloos, hij verliest niet van de tennisser Nadal, maar van de zeerover Nadal.” Foto Benoit Tessier / Reuters Rafael Nadal of Spain poses for photos at Disneyland Resort in Marne-la-Vallee outside Paris June 6, 2011. Nadal defeated Roger Federer of Switzerland in their men's final at the French Open tennis tournament at Roland Garros on Sunday. REUTERS/Benoit Tessier (FRANCE - Tags: SPORT TENNIS SOCIETY) REUTERS

Rafael Nadal staat er wat onwennig bij op dit toeristenkiekje in Disneyland Parijs. De spieren van zijn linkerarm staan gespannen onder het gewicht van de Coupe des Mousquetaires die hij zondag won op het Grand Slam-toernooi Roland Garros.

De Spanjaard versloeg de Zwitser Roger Federer in vier sets op het graveltoernooi in Parijs, waarbij Nadal zijn tegenstander letterlijk en figuurlijk uitputte. De 25-jarige Spanjaard veroverde voor de zesde keer de beker en evenaarde daarmee het record van Björn Borg.

Misschien dat Nadal een zwak heeft voor Mickey Mouse en het pretpark Disneyland gisteren vrijwillig bezocht, maar waarschijnlijk ligt het bezoek als pr-stunt in zijn contract vast.

Wat zou Nadals favoriete attractie zijn? Misschien wel de donkere piratenrit in Pirates of the Caribbean. Gisteren schreef Frits Abrahams in NRC Handelsblad namelijk het volgende over Nadal: „Federer stelt zich op de baan nooit aan, blijft hoffelijk tegen de umpire en onthoudt zich van provocerende gebaren naar zijn tegenstander. Nadal is misschien een veel aardiger man, maar hij kan zijn gezicht vertrekken als een piraat die een schip geënterd heeft en zich verheugt op verkrachting en kielhalen. Tegen deze man staat Federer machteloos, hij verliest niet van de tennisser Nadal, maar van de zeerover Nadal.”