Weer

Na een aantal warme en onweerachtige dagen wordt het een stuk koeler en minder buiig.

Vanavond schuift een nieuw buiengebied Zeeland binnen en in de loop van de avond volgen ook elders buien. Lokaal valt er even een aardige hoeveelheid regen en in het zuidoosten kan het ook even onweren. Tegen de ochtend wordt het vanuit het westen alweer droog en begint het op te klaren. Het wordt zo’n 12 graden.

Morgenochtend breiden opklaringen zich langzaam naar het oosten uit, maar aan het begin van de ochtend valt er langs de oostgrens nog wel een enkele bui. Morgenmiddag is het overal droog met een afwisseling van wolken en een zon die vooral langs de kust tevoorschijn komt. Er waait een matige tot vrij krachtige zuidwestenwind, kracht 3 tot 4 boven land en kracht 5 aan zee. Het wordt 17 graden op de stranden en 20 graden in Brabant en het noorden van Limburg.

Ook donderdag en vrijdag is het zo goed als droog met afwisselend zon en wolken en krijgt de zon aan zee de meeste ruimte om door te breken. Het wordt 17 tot 20 graden.

Vanaf vrijdagavond komen depressies vanuit het zuidwesten langzaam dichterbij en daarmee neemt de kans op een paar buien toe.