Wat Anthony Weiner had moeten doen

Amerikaans congreslid Anthony Weiner heeft zich flink in de nesten gewerkt. Hij twitterde een foto van zijn onderbroek, uitgerust met zijn erectie, en loog dat zijn account gehackt zou zijn. Wat had hij kunnen doen?

Het Taiwanese NMA TV weet er zoals altijd wel raad mee. In een geanimeerde versie van de werkelijkheid zien we Weiner de inmiddels beroemde foto maken die hij onbedoeld de wereld instuurde.

De 'wiener' van Weiner, de foto die hem zo in de problemen werkte. Foto Anthony WeinerDe 'wiener' van Weiner, de foto die hem zo in de problemen werkte. Foto Anthony Weiner

Volgens NMA had Weiner ten eerste meer mensen moeten volgen, zodat zijn ‘schoolvriendinnen’ minder zouden opvallen. Daarna had hij, als hij dan toch een foto van z’n jodokus wilde doorsturen, een DM (direct message) moeten sturen in plaats van een publieke tweet.

Dat wist Weiner natuurlijk ook wel, het was een echte klassieke ‘DM-fail’. Hij wilde wel een DM sturen, maar dat ging mis. Maar dat neemt niet weg dat de animatie van NMA weinig aan de verbeelding overlaat van de vele opties die Weiner had:

Bekijk hier de emotionele persconferentie van Weiner, gisteravond, waarin hij zijn spijt betuigt over zijn gedrag en aankondigt in elk geval niet af te treden:

http://youtu.be/y638j2wEpJU
http://youtu.be/VAEFM2Xd1mY