Uitgesproken

Ik zie belastingheffing als een gelegaliseerde vorm van roof. En ik zie het als een fundamenteel recht van ieder individu, ook van iedere ondernemer, zich daar zoveel mogelijk aan te onttrekken. Toine Manders, jurist en Europarlementariër voor de VVD, in Goudzoekers (VPRO). Toine Manders lid Europees Parlement VVD / Europese Liberale en Democratische Partij 2009 FOTO: Europees Parlement Europees Parlement

Ik zie belastingheffing als een gelegaliseerde vorm van roof. En ik zie het als een fundamenteel recht van ieder individu, ook van iedere ondernemer, zich daar zoveel mogelijk aan te onttrekken.

Toine Manders, jurist en Europarlementariër voor de VVD, in Goudzoekers (VPRO).

Rectificaties / gerectificeerd

Correcties & aanvullingen

In de rubriek Uitgesproken (7 juni, pagina 37) is een citaat over belastingheffing ten onrechte toegeschreven aan Europarlementariër Toine Manders (VVD). Het citaat is van zijn naamgenoot, directeur van het Haags Juristen College en actief voor de Libertarische Partij.