Uitgelicht

Tamsin Greig als de onhandige dr. Caroline Todd. CHANNEL 4 PICTURE PUBLICITY 124 Horseferry Road London SW1P 2TX 020 7306 8685 GREEN WING 2 Tamsin Greig as Caroline Todd Tx:TX Date This picture may be used solely for Channel 4 programme publicity purposes in connection with the current broadcast of the programme(s) featured in the national and local press and listings. Not to be reproduced or redistributed for any use or in any medium not set out above (including the internet or other electronic form) without the prior written consent of Channel 4 Picture Publicity 020 7306 8685

Film

She’s the Man (Andy Fickman, 2006, VS). Door Shakespeares Twelfth Night geïnspireerde highschoolkomedie. Amanda Bynes vermomt zich als haar tweelingbroer om mee te kunnen doen aan het schoolvoetbalteam.Net5, 20.30-22.45u.

Hot Shots! (Jim Abrahams, 1991, VS). Geslaagde persiflage op Top Gun en soortgenoten. Elitepiloot Charlie Sheen neemt deel aan operatie Sleepy Weasel en valt ‘als een blinde dakdekker’ voor de vrouwelijke psychiater van de basis. Gebrek aan subtiliteit en goede smaak behoort tot de stijlprincipes.RTL7, 20.30-22.10u.

Stepmom (Chris Columbus, 1998, VS). Staaltje soap over de machtsstrijd tussen Susan Sarandon en Julia Roberts, respectievelijk de ex en de nieuwe vriendin van Ed Harris, waar het gaat om het moederen over de kinderen uit het gestrande huwelijk. Dan krijgt een van de duellerende dames kanker. RTL8, 20.30-23.00u.

Hot Shots! Part Deux (Jim Abrahams, 1993, VS). Redelijk geslaagde vervolgklucht parodieert populaire filmgenres. Met Charlie Sheen als een potsierlijke kloon van Sylvester Stallone en verwijzingen naar Apocalypse Now, Star Wars, Basic Instinct en zelfs Lady and the Tramp. RTL7, 22.10-00.00u.

Informatief

Themenabend: Der Siegeszug der Hacker. Twee documentaires en een discussie over de nog steeds toenemende macht van computerkrakers. Eerst de film Vom digitalangriff zum Cyberkrieg? die wil uitleggen hoe de cyberoorlog gevoerd wordt en tot nadenken uitnodigt over onze omgang met technologie en toenemende afhankelijkheid van internet. Om 21.00u Die Welt der Cyberpir@ten, waarin de mens achter de hacker wordt opgezocht. Wat beweegt hen, hoe zien ze zichzelf? Om 21.25u een debat met deskundigen. Arte, 20.15-22.00u.

World War II - Behind closed doors. Slotaflevering van documentaireserie over de relatie tussen Stalin en de overige geallieerden. Een groot deel van Europa kreeg aan het einde van de Tweede Wereldoorlog gewoon de ene dictator voor de andere opgedrongen. De Sovjets ontzegden miljoenen Europeanen de vrijheid die de inzet was geweest van de oorlog en namen de concentratiekampen van de nazi’s over om er hun eigen vijanden in op te sluiten. Uit notulen van vertrouwelijke vergaderingen blijkt hoe gealarmeerd het Westen reageerde toen Oost-Europa onder de invloed van Stalin kwam. De Sovjet-Unie was de nieuwe vijand geworden. Canvas, 21.15-22.05u.

Spraakmakende zaken: kanker de baas? Paul Rosenmöller praat met Peter Kapitein, een van de initiatiefnemers van het wielerevenement waarbij de deelnemers individueel of in teamverband minimaal zes maal op één dag op de fiets de Alpe d’Huez beklimmen om geld op te halen voor het Alpe d’HuZes onderzoeksfonds bij KWF Kankerbestrijding. De vijfde editie van het evenement wordt op 9 juni gereden. Vorig jaar werd ruim 12 miljoen bijeen gefietst.Ned.2, 21.25-22.00u.

Koppen XL: de jacht op de pedofielen. Door een bijzondere wet is Amerika een van de weinige westerse landen waar pedofielen na hun terugkeer ook berecht kunnen worden voor misdaden die in andere landen werden gepleegd. In deze film wordt een Amerikaans team gevolgd in Cambodja dat achter een landgenoot aan gaat dat een meisje verkracht zou hebben.Eén, 21.25-21.55u.

Amusement

Entourage. Twaalfdelige Amerikaanse komische dramaserie over vier vrienden (waarvan twee broers) die rijk, beroemd en vrijgezel zijn en wonen in Los Angeles. Seizoen 5 begint als veelbelovend acteur Vincent Chase in Mexico bijkomt van de immense flop van Medellin op het festival van Cannes. Deze uitzending stond gepland voor gisteravond, maar maakte plaats voor een herhaling van DWDD over Willem Duys. Ned.3, 20.00-20.30u.

Radio

Avondconcert: Iannis Xenakis. Opnamen van de vier concerten die op 4 en 5 juni werden gegeven in het Holland Festival met muziek van Wolfgang Rihm, Richard Ayres, Josquin des Préz, Hans Werner Henze, Orlando di Lasso en Xenakis. De uitvoerenden: Sonia Wieder-Atherton en Arne Deforce, cello; Slagwerk Den Haag; Residentie Orkest; Amsterdam Sinfonietta en Asko/Schönberg. Dirigenten: Reinbert de Leeuw, Arturo Tamayo en Johannes Klaitze.Radio 4, 20.02-23.00u.

Radio 6 live: schatten van de Caribbean. Tweede deel van serie waarin zanger/gitarist Joep Pelt de eilanden bezoekt die de meeste invloed hebben gehad op de ontwikkeling van Caraïbische muziek. Vandaag deel twee, waarin de wortels van de calypso worden opgegraven in Trinidad en Tobago en waarin tijdens een tussenstop op de Bahama’s kennisgemaakt wordt met de Creoolse muziekstijl ‘rake ’n scrape’. Radio 6, 23.02-01.00u.