Sms’en tijdens een film: mag dat?

In Austin, Verenigde Staten, mag sms’en in de bioscoop elk geval niet. Daar werd een meisje met verlicht scherm en al de zaal uitgebonjourd.

De dame wist blijkbaar niet van de regels in de ‘Alamo Drafthouse‘, want de bioscoop pikt geen afleidingen tijdens de film. Niet praten, niet sms’en. Die regel had ze overigens voor de film op het scherm kunnen zien.

“Follow our rules, or get the hell out and don’t come back until you can.” - op de website van de bioscoop

Dat de filmsms’er de zaal uit geworpen werd zou waarschijnlijk niet zo interessant zijn geweest, ware het niet dat ze de bioscoop belde en de voicemail volschold. Die voicemail is vervolgens door de zaaleigenaar online gezet.

Het levert een fijne discussie op: kan dat eigenlijk wel, sms’en tijdens de film. Het licht dat een mobieltje afgeeft is voor veel mensen in elk geval verschrikkelijk irritant, getuige de reactie’s onder de video op Youtube en op de site van de bioscoop zelf.

Aan de andere kant: soms druk je een beller weg om niemand te storen, en wil je even laten weten waarom je diegene wegdrukt. Het zal je baas zijn, tenslotte. En een zak snoepjes openmaken is ook irritant.

Dus hoe zit dat hier in Nederland? Kan de gsm tevoorschijn trekken tijdens een film wel of niet? Laat het hieronder weten.

    • Peter van der Ploeg