Openbaar Vervoer hoeft minder te bezuinigen

De geplande stakingen gaan vandaag wel door. Er rijden geen trams, bussen en metro’s in Amsterdam.

Het openbaar vervoer in de grote steden mag 23 miljoen euro minder bezuinigen. Minister van Infrastructuur Melanie Schultz van Haegen maakte gistermiddag bekend dat de bezuinigingen van 120 naar 97 miljoen euro worden teruggeschroefd. De bonden zijn niet onder de indruk en laten de geplande stakingen die vandaag beginnen gewoon doorgaan.

Het oorspronkelijke plan van de minister – waarbij de steden het openbaar vervoer moeten aanbesteden, zodat ook spelers op de markt zoals internationale bedrijven kunnen bieden – blijft volgens de NOS overeind. Schultz van Haegen meent dat hierdoor efficiënter gewerkt kan worden. Maar de vervoersbedrijven zijn bang dat hierdoor flink wat banen verloren gaan.

Vandaag wordt er gestaakt in Amsterdam, morgen in Den Haag en donderdag in Rotterdam. Vandaag rijden er van het GVB geen trams, bussen en metro’s in Amsterdam. De veren over het IJ varen wel. (NRC)

Meer informatie over de stakingen in Amsterdam vandaag is te vinden op de site: www.gvb.nl