Nrc.nl doet Teletekst: nrc txt

Toegegeven, een Teletekst pagina 101-killer is het niet, en dat is ook niet de bedoeling. Maar handig is het wel: de headlines van nrc.nl weergegeven als simpele tekstpagina met nrc txt.

De pagina is eigenlijk enkel en alleen gemaakt voor de schermen die op de redactie van NRC Handelsblad en nrc.next hangen. Nrc txt ververst automatisch en dat is handig, want dan verschijnen de laatste berichten vanzelf op zo’n scherm.

De redacteuren van de krant willen namelijk ook graag op de hoogte blijven van wat we op de site allemaal doen. Zo kunnen eventueel op het laatste moment nog verhalen de krant in, of juist uit.

En zo ziet een scherm met NRC TXT er uit op een scherm op de redactie van NRC Handelsblad.En zo ziet een scherm met NRC TXT er uit op een scherm op de redactie van NRC Handelsblad.

Maar iedereen kan er nu gebruik van maken, via nrc.nl/txt. Een enkeling laat via Twitter weten al mogelijkheden te zien voor op vakantie: op de hoogte blijven van het belangrijkste nieuws, ook in de caravan.

Blijft het daar bij? Wie zal het zeggen. Er zijn natuurlijk tal van mogelijkheden te bedenken met zo’n simpele tekstversie van de site, zoals narrowcasting op Schiphol, of in treinen. Daar zijn geen plannen voor, dus op zeer korte termijn zal dit niet gebeuren. Maar tot die tijd werkt nrc txt geweldig op iPads, telefoons, televisieschermen en ga zo maar door.

Laat in de comments weten wat je er van vindt!

    • Peter van der Ploeg