Nieuwe Eerste Kamer begint vandaag

Nieuwe Eerste Kamerleden gaan op de foto, voor ze vanmiddag zouden worden geïnstalleerd. Rechts vooraan staat Esther-Mirjam Sent (PvdA), een van de 39 nieuwkomers in de senaat – een recordaantal. Voor het eerst neemt ook de PVV zitting in de Eerste Kamer. Op 21 juni kiest de Kamer een voorzitter. Het is onzeker of de huidige voorzitter René van der Linden (CDA) in die functie kan aanblijven. De VVD, de grootste partij in de senaat, schuift in ieder geval ook een kandidaat naar voren. Genoemd binnen die partij worden Heleen Dupuis en Fred de Graaf. Foto Roel Rozenburg Den Haag : 7 juni 2011 Voor aanvang van de installatie van de nieuwe Eerste Kamerleden, worden de senatoren door een viertal fotobureaus gefotografeerd, op de foto mevr. Sent van de PvdA. foto © Roel Rozenburg Rozenburg, Roel