Martin Jol trainer Engelse club Fulham

Ajax Amsterdam's players attend a training session with Dutch coach Martin Jol (C) on the eve of the UEFA Champions League football match Auxerre vs Ajax Amsterdam on November 2, 2010, at the Abbe Deschamps stadium in Auxerre. AFP PHOTO / JEFF PACHOUD Martin Jol met zijn Ajax-selectie in november vorig jaar. Foto AFP/Jeff Pachoud

Martin Jol traint het volgend seizoen de Londense voetbalclub Fulham FC. Dat maakte de club die uitkomt in de Engelse Premier League op haar website bekend.

Jol, die december vorig jaar ontslag nam bij Ajax, werd vorige zomer al in verband gebracht met Fulham. Hij bleef bij de Amsterdamse club, onder meer omdat de latere landskampioen versterkingen toezegde aan de geboren Hagenaar.

Jol was eerder trainer van de Londense club Tottenham Hotspur. In Nederland trainde hij naast Ajax ook Roda JC en RKC Waalwijk. Voordat hij naar Ajax ging was hij trainer bij HSV uit Hamburg.

Eigenaar van Fulham FC is de puissant rijke Mohamed Al-Fayed, die tot 2010 eigenaar van het Londense luxe-warenhuis Harrods was.

Met Tottenham behaalde Jol in 2005/2006 de -toen- beste eindklassering voor die club in de Premier League (vijfde). Bij zijn laatste wedstrijd voor zijn ontslag in het mindere seizoen 2006/2007 was het respect van de supporters voor de Nederlander alom aanwezig.

    • Bart Hinke