Komkommertijd

Straling van mobieltjes, elektriciteitsmasten, SARS, vogelgriep, Mexicaanse griep, ontploffende Exota-flessen, rondschietende jongens in supermarkten, haaien in Florida, doodgeschoten worden als toerist in Florida, idem in Egypte, de ziekte van Lyme door een tekenbeet, kerncentrales, kwik in vis, zure regen, de neutronenbom, de waterstofbom, de Russen, de Chinezen, zwemleraren, priesters, mannelijke crèchemedewerkers, ADHD, PTSD, PDD, HPV, blauwalg, het gat in de ozonlaag, de stijgende zeespiegel, overstromende rivieren, niet voldoende gegaard kippenvlees, E-coli, zwemmen na het eten, glas in jam, ijzer in Kellogg’s cornflakes, onbewuste beïnvloeding, vliegen tijdens een vulkaanuitbraak, vliegen in September, moslims met wandelschoenen in het vliegtuig, moslims waar dan ook, Tsjetsjenen, Molukkers, computervirussen, het jaar 2000, de millenniumbug, de Maya-kalender die eindigt in december 2012, de club van Rome, World of Warcraft, siliconenimplantaten, deodorant, opgewarmde spinazie, hondenpoep in de zandbak, de kattenbak verschonen, kinderzitjes, airbags, die twee samen, Spaanse olijfolie, kwik in sinaasappels, droogte in Nederland, gekke koeienziekte, reclame, Cubaanse vliegtuigkapers, de PLO, de IRA, de ETA, de Rote Armee Fraktion, de bende van Nijvel, Al- Qaeda, lood in verf, lood in leidingwater, bacteriën in leidingwater, snoep met kleurstof, E-nummers, bedwantsen in je hotel, inentingen waar je kind autistisch van wordt, inentingen waar je dood van gaat, inentingen die niet mogen van God, de opwarming van de aarde, je baby op zijn buik laten slapen, je baby op zijn rug laten slapen, fijnstof, de kredietcrisis, Franse kazen, bespoten groenten, onbespoten groenten, zonnebanken, jacuzzi’s, CO², drijfgas in spuitbussen, de tijgermug, Google, Microsoft, het elektronisch patiëntendossier, cameratoezicht, creditcards online gebruiken, de Griekse staatsschuld, banken, 3D-films, ontlezing, criminaliteit, asbest in plafondplaten, straling uit beton, genetisch gemodificeerd voedsel, klonen, varkensvlees, witte wijn met koelmiddel, toetjes met rauwe eieren, barbecueën, de Islam, ieder ander geloof, de evolutietheorie, Pim Fortuyn, Geert Wilders, Sarah Palin, Big Brother, hersenspoelen, de Joodse lobby, de CIA, processierupsen, het gaspedaal in je Toyota, exploderende benzinetanks, brandbare kerstversiering, Lucia de B’s, je kind in het park, bakstenen van het viaduct, gewelddadige computerspelletjes, MTV-clips, AIDS, de Arabische revolutie, de ontbossing, vrouwen met boerka, peak-oil, de dubbele dip, Q-koorts, soja, inflatie, meeroken, vet, koolhydraten, RSI, legionella, salmonella, varkenspest, Baileys met tonic, ontploffende accu’s van mobieltjes, de medische misser, het donorcodicil, identiteitsfraude, hackers, Sarin in de metro, Londense metro’s, afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, paalrot, uitverkochte winterbanden, killer-bees, pitbulls, de pandemie, verdwijnende bijen, het einde der tijden...

...en natuurlijk: komkommers.

uhh… nee: taugé.

WAARSCHUWING: het lezen van kranten kan u en anderen rondom u dodelijke angsten bezorgen.

Victor Lamme

    • Victor Lamme