Jon Dahl Tomasson stopt

De Deense voetballer zou vandaag als jeugdtrainer van Feyenoord worden gepresenteerd.

Jon Dahl Tomasson stopt per direct met voetbal. De Deense aanvaller van Feyenoord zou zijn pensioen vandaag op een persconferentie officieel bekendmaken. Feyenoord zou hem dan direct als jeugdtrainer presenteren. Dat meldden Deense media.

De 34-jarige Tomasson speelde het afgelopen seizoen al geen wedstrijd meer nadat hij tijdens het WK geblesseerd was geraakt. Feyenoord is daarover nog in een juridische strijd verwikkeld met de Deense voetbalbond.

Tomasson begon zijn looptijd in 1994 bij SC Heerenveen, waar de Deen drie seizoenen 37 keer scoorde in 78 competitieduels. Dat leverde hem een transfer naar Newcastle United op, maar in het noorden van Engeland was Tomasson minder succesvol.

Na een seizoen kwam hij naar Feyenoord waar hij in 2002 afscheid nam nadat de ploeg net de UEFA Cup had gewonnen. Daarna maakte hij zijn grote transfer naar AC Milan waar hij drie seizoenen speelde. Via VfB Stuttgart en Villarreal keerde Tomasson in 2008 weer terug bij Feyenoord, waar hij zijn laatste seizoen alleen maar revalideerde. (Novum)