Espresso met Bassie

Zendtijd De Federatie Nederlandse Clowns gaat vandaag demonstreren in Amsterdam, Hilversum en Den Haag. Ik drink espresso met Bassie en vraag of hij deelneemt aan de demonstraties. ‘Zijn er slagroomtaartjes?’ antwoordt hij. Ik vertel hem dat het de Federatie Nederlandse Clowns ernst is: ‘Op TV is wel ruimte voor zuipende jongeren, maar voor eersteklas clownsentertainment

20110607-075910.jpg

Zendtijd

De Federatie Nederlandse Clowns gaat vandaag demonstreren in Amsterdam, Hilversum en Den Haag. Ik drink espresso met Bassie en vraag of hij deelneemt aan de demonstraties. ‘Zijn er slagroomtaartjes?’ antwoordt hij. Ik vertel hem dat het de Federatie Nederlandse Clowns ernst is: ‘Op TV is wel ruimte voor zuipende jongeren, maar voor eersteklas clownsentertainment is geen plaats.’ Bassie schudt zijn hoofd. ‘Ze kunnen beter in Jemen of Syrië gaan demonstreren,’ zegt hij. ‘Dan komen ze gegarandeerd op tv.’

De federatie eist meer zendtijd en een stimuleringsfonds voor clowns. Bassie moet lachen. ‘Een stimuleringsfonds,’ zegt hij. ‘Wat moet een clown met een stimuleringsfonds? Een clown heeft drie dingen nodig: blond haar, een rode neus en een goede belastingadviseur.’ Hij neemt een slokje espresso, maar verslikt zich dan. ‘Allememaggies,’ zegt Bassie. ‘Wat is dit spul sterk.’ Vindt hij niet dat clowns meer zendtijd moeten krijgen? ‘We hebben Wilders toch,’ zegt hij. ‘Toegegeven, hij is niet zo leuk. En hij draagt geen rode neus.’ Bassie neemt nog een slokje. ‘Ik vind Moszkowicz ook niet goed als acrobaat,’ zegt hij. ‘Te stijf. Ik denk dat hij niet eens een koprol kan maken. En dat pak kan echt niet.’

    • Ernest van der Kwast