DJ Leon Botha (26) overleden

Leon Botha in 'Enter the Ninja'

Misschien is DJ Leon Botha niet de bekendste naam onder Nederlandse muziekliefhebbers, maar velen kennen hem als het kleine kereltje in de video’s van de Zuid-Afrikaanse rapsensatie Die Antwoord. Botha is een dag na zijn verjaardag op 26-jarige leeftijd overleden.

Botha werd bekend van de Zuid-Afrikaanse rapgroep Die Antwoord, waar hij de concerten voor opende met zijn DJ-show. Hij vergaarde meer bekendheid toen hij in de clip ‘Enter the Ninja’ van Die Antwoord speelde.

Botha was geboren met progeria, een degeneratieve genetische afwijking die het ouderdomsproces versnelt. De Zuid-Afrikaan was een van de oudste personen met progeria, meestal is de levensverwachting met de ziekte ergens rond de tienerjaren.

Bekijk hoe Botha ook Nederland veroverde met Die Antwoord in ‘Enter the Ninja’:

    • Peter van der Ploeg