6 redenen om uit te gaan

Hipstamatic De Kunsthal wijdt een kleine tentoonstelling aan Hipstamatic, de iPhone App die je telefoon ‘omtovert’ tot vintage camera. Uit een Flickr groep met ruim 1.500 iPhone foto’s is een internationale selectie van 60 Hipstamatics geselecteerd die het retrogevoel van de App verbeelden.

1 THEATER

Voorproefjes Holland festival

Amsterdam: Hoeketalage Bijenkorf. Van 7 t/m 19 juni, dagelijks om 14.00u. www.hollandfestival.nl

Het Holland Festival toont dagelijks korte voorproefjes van voorstellingen uit het festival in de hoeketalage van de Bijenkorf in Amsterdam. Vanmiddag opent het programma met een optreden van een deel van de cast van de Broadway hitmusical ‘Fela!’.

2 MUZIEKCAFÉ

Tune In

Utrecht: De Loods, Heycopstraat 40. Tijd: 20.30-22.30u. Entree: vrij (wel een waardebepaling achteraf). www.tunein.webklik.nl

Het laatste muziekcafé voor de zomerstop bevat een mix van muziek-smaken: Zimbello speelt tafelmuziek uit de 18e en 20e eeuw, het Syrene Saxofoonkwartet laat het programma ‘Proeflokaal’ horen en de Utrechtse singer-songwriter Jascha van Roij zingt over slow food. Verder maakt Joël Broekaert (journalist nrc.next) samen met presentatrice Carolien Zimmermann een spannende woordmix van eten en muziek.

3 OPENLUCHTOPERA

Orfeo ed Euridice (voorpremière)

Apeldoorn: Paleis Soestdijk. Tijd: 21.30u. Kaarten: 39,50-79,50 euro. www.deutrechtsespelen.nl

Op Paleis Soestdijk is tot en met 23 juli het openluchtspektakel ‘Orfeo ed Euridice’ te zien. Deze opera is een lofzang op de liefde en wordt op, in en onder het water van de vijver van Soestdijk opgevoerd door De Utrechtse Spelen. Regie: Jos Thie.

4 KLASSIEKE MUZIEK

Amsterdam Baroque Orchestra & Choir - voettocht en concert

Amsterdam: verzamelen bij 1e Klas Pub op Centraal Station om 17.30 & 19.00u, concert 20.15u. Kaarten: 15-40 euro. www.tonkoopman.nl

Vanavond geven Ton Koopman en zijn Amsterdam Baroque Orchestra & Choir (ABO&C) een eerbetoon aan Bach in de Westerkerk. Het verhaal gaat dat de jonge Bach in 1705 zo’n 300 kilometer te voet heeft afgelegd naar het Noord-Duitse Lübeck om daar de oude meester Buxtehude orgel te horen spelen. Vandaag staakt het openbaar vervoer in Amsterdam en roept ABO&C het publiek op om deel te nemen aan een gezamenlijke voettocht van het Centraal Station naar de Westerkerk (1.5 km), waar de cantates van Bach en zijn grote voorbeeld Buxtehude zullen klinken.

5 FOTOGRAFIE

Hipstamatic Retrofoto’s

Rotterdam: Kunsthal. T/m 26 juni, geopend di-za 10.00-17.00u, zo 11.00-17.00u. www.kunsthal.nl

De Kunsthal wijdt een kleine tentoonstelling aan Hipstamatic, de iPhone App die je telefoon ‘omtovert’ tot vintage camera. Uit een Flickr groep met ruim 1.500 iPhone foto’s is een internationale selectie van 60 Hipstamatics geselecteerd die het retrogevoel van de App verbeelden.

6 manifestatie

Foam Lab: Coup

Amsterdam: Foam. Woensdag 8 juni, 0.00-24.00u. www.foam.org

Morgen gaat Foam Lab tijdens haar eerste evenement Coup de laatste 24 uur van de tentoonstelling ‘Antiphotojournalism’ overnemen, om er samen met gastsprekers, bloggers en kunstenaars een nieuwe draai aan te geven. Vanaf 8.00 uur kun je aanschuiven bij het ontbijt en je laten meenemen in de wereld van fotojournalistiek, tot aan de laatste borrel om middernacht.