5 redenen om tv te kijken

Onderzoeksjournalist Theroux Louis Theroux FOTO: BBC GENERIC: Louis Theroux

1 AUTO

De allerslechtste chauffeur van Nederland

Ned. 1, 20.30 - 21.20 u.

Het is alweer de derde aflevering van dit programma waarin BNN op zoek gaat naar de belabberdste automobilist van Nederland. Verplichte kost voor iedere weggebruiker, al is het maar om te zien op wat voor rijgedrag je te allen tijde voorbereid moet zijn.

2 DOCU

Louis Theroux: A place for paedophiles

Ned. 3, 22.05 - 23.05 u.

Louis Theroux, de onderzoeksjournalist die met een strak gezicht en een onschuldige blik de meest confronterende vragen durft te stellen, bezoekt in deze BBC-documentaire het Coalinga State Hospital in Californië. Hij spreekt met patiënten en therapeuten van de instelling, die vooral pedofielen huisvest.

3 mode

Het uur van de wolf: Vivienne Westwood (Do it yourself)

Ned. 2, 23.00 - 00.00 u.

Ze is de 70 inmiddels gepasseerd. Maar Dame Vivienne Westwood, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de introductie van punk in de modewereld is still going strong. In deze film roept ze mensen op hun eigen kleding te maken, in plaats van haar creaties te kopen. Do it yourself luidt immers het klassieke punkmotto.

4 Humor

Green Wing

Canvas, 23.05 - 00.00 u.

Deze ziekenhuisserie valt het best te omschrijven als een perfecte mix van E.R. en Monty Python. Er zijn geen medische verhaallijnen: het wel en wee van het volledig ontoerekeningsvatbare personeel staat centraal in de serie, die verder vooral drijft op absurde humor van het hoogste niveau. Aflevering: Rumours.

5 kunst

HollandDoc: Faces

Holland Doc 24 1, 01.08 - 02.08 u.

De Franse straatkunstenaar en fotograaf JR plakte in 2007 de omstreden Israëlische veiligheidsmuur vol met metershoge portretten van Palestijnen en Israëli’s die hetzelfde beroep uitoefenen. De film volgt de kunstenaar niet alleen tijdens het fotograferen van zijn werk, maar ook bij wildplakacties in Bethlehem, Tel Aviv, Hebron en Ramallah.