Weer drone-aanvallen VS op Pakistaans grondgebied

Bij twee raketaanvallen door onbemande Amerikaanse vliegtuigen net over de Afghaanse grens in tribaal gebied in Pakistan zijn volgens medewerkers van Pakistaanse inlichtingendiensten vanochtend twaalf tot mogelijk vijftien vermoedelijke extremisten gedood. Dat melden internationale persbureau’s.

Update 8.46 Een derde drone-aanval in het Pakistaans-Afghaanse grensgebied heeft volgens persbureau AP aan nog eens vier mensen het leven gekost. Onduidelijk is nog waar deze aanval plaatsvond.

De eerste twee aanvallen vonden plaats in het grensgebied met Afghanistan in de provincie Zuid-Waziristan, broeinest voor extremisten. Het zou gaan om twee opeenvolgende aanvallen op een islamitisch opleidingscentrum in de bergen rond de plaats Wana. Tijdens de berging van slachtoffers van de eerste aanval zou een onbemand vliegtuig opnieuw hebben toegeslagen. Zeven van de gedode extremisten zouden buitenlanders zijn.

Bij een soortgelijke aanval kwam afgelopen vrijdag Ilyas Kashmiri om, commandant van de operationele tak van Al-Qaeda. Gisteren vielen in totaal 24 doden bij twee bomaanslagen in Pakistan.

    • Bart Hinke