Weer

Na een lange tijd van droogte brachten de buien van zondag eindelijk wat regen. Op de meeste plaatsen viel niet veel, maar in Gelderland trokken in de vroege ochtend enkele buien langs die lokaal meer dan 40 millimeter loosden.

In het oosten en zuiden van ons land kan vandaag aan het begin van de avond lokaal nog een pittige bui vallen, mogelijk met veel regen, onweer, hagel en windstoten. In de tweede helft van de avond doven deze buien uit. Droog blijft het niet. Vanuit het westen trekt een zone met wat lichte buien over. Onder de wolken blijft het kwik steken bij 12 à 13 graden. Het kan wat nevelig worden.

Morgenochtend is het bewolkt en druilerig. In het westen is het droog en breekt de zon door.

Morgenmiddag wordt de bewolking landinwaarts lichter, maar er kan nog steeds een buitje vallen. Langs de kust blijft het droog en blijft de zon schijnen. Bij een zwakke tot matige wind uit uiteenlopende richtingen wordt het 17 tot 23 graden.

In de nacht naar woensdag gaat het opnieuw regenen. In de middag klaart het vanuit het westen op en wordt het 17 tot 19 graden.

Donderdag en vrijdag zijn droog en zonnig. Het wordt overdag 18 à 19 graden, ’s nachts 8 tot 12 graden.