‘Veertig Syrische politiemannen gedood door gewapende bendes’

Bij een hinderlaag hebben gewapende bendes vandaag zeker veertig Syrische politiemannen gedood in de noordelijke stad Jisr al-Shughour. Dat meldt de Syrische staatstelevisie.

In de stad worden volgens persbureau AP al dagenlang demonstraties tegen het regime van president Bashir Al-Assad met dodelijk geweld onderdrukt. Mensenrechtenorganisaties schatten dat er minstens 35 burgerslachtoffers in Jisr al-Shughour zijn gevallen sinds zaterdag. Onbevestigde berichten van inwoners en demonstranten melden dat telefoonlijnen en internetverbindingen zijn platgelegd.

Dit zijn mogelijk (schokkende) beelden van gewonde demonstranten in Jisr al-Shughour:

Sinds maart zouden volgens mensenrechtengroeperingen zeker 1200 mensen zijn omgekomen door het gewelddadige optreden van de regering van al-Assad tegen de antiregeringsbetogingen in het land

Volgens het bericht op de staatstelevisie kwamen in eerste instantie twintig politiemannen om bij een hinderlaag in de stad, waarna gewapende bendes een postkantoor opbliezen waar nog eens twintig agenten omkwamen. Militanten zouden zich in huizen verschansen en het vuu openen op veiligheidsdiensten en burgers.

Omdat er nauwelijks journalisten in Syrie zijn, is berichtgeving vanuit het land lastig te vergaren en te controleren.

Lees meer over de ontwikkelingen in Syrië en president Bashir Al-Assad.

Interactieve graphic: Onrust in de Arabische wereld

    • Hans Klis