Motorcoureur Stoner winnaar GP Catalonië

Door zijn zege liep de Australiër Casey Stoner in de WK-stand in op koploper Jorge Lorenzo.

Motorcoureur Casey Stoner heeft gisteren de Grote Prijs van Catalonië in de MotoGP gewonnen. De wereldkampioen van 2007 reed vrijwel de hele race aan de leiding en kwam bijna 2,5 seconden voor regerend wereldkampioen Jorge Lorenzo uit Spanje over de streep. De Amerikaan Ben Spies werd derde, vóór de Italianen Andrea Dovizioso en Valentino Rossi.

Lorenzo blijft de leider in de stand om het wereldkampioenschap. De Spanjaard heeft 98 punten, maar zag Stoner tot op zeven punten naderen. De vanwege blessures afwezige Spanjaard Dani Pedrosa zakt naar de vierde plaats. Dovizioso heeft met 63 punten twee punten meer. Oud-wereldkampioen Rossi is ook in de WK-stand vijfde, met 58 punten.

In de Moto 2-klasse won Stefan Bradl de GP van Catalonië. De Duitser reed al op kop toen zijn concurrenten elkaar uitschakelden. Op ruime achterstand eindigde de Spanjaard Marc Marquez, die een slechte start kende maar sterk terugkwam, als tweede. Door zijn overwinning vergrootte Bradl zijn voorsprong in het WK-klassement.

In de 125cc-klasse was de Spanjaard Nicolas Terol de snelste in Catalonië. Terol werd in de laatste bocht gepasseerd door Johann Zarco, maar de Fransman kreeg een tijdstraf van twintig seconden voor een onreglementaire inhaalactie. Zarco werd uiteindelijk zesde. De Nederlander Jasper Iwema kwam als zeventiende over de finish. In de WK-stand verstevigde Terol zijn koppositie. (Novum)