Kortkolom sport

Miami Heat leidt weer in NBA-basketbalfinale

Rotterdam. De Amerikaanse basketbalploeg Miami Heat staat opnieuw op voorsprong in de NBA-finale. De ploeg van coach Erik Spoelstra won vannacht in de staat Texas met 88-86 van de Dallas Mavericks. In de best-of-seven-serie leidt Miami nu met 2-1. Dwyane Wade was alweer de grote man voor Miami Heat met 29 punten en elf rebounds. Bij Dallas kwam de Duitser Dirk Nowitzki tot 34 punten en elf rebounds, al miste hij een beslissende schot in de slotseconde. In het kolkende stadion American Airlines Center begon Miami sterk en ging net als in de vorige wedstrijd met een voorsprong het laatste kwart in. Met nog ruim zes minuten op de klok had de ploeg uit Florida een marge van zes punten, toen de onvermijdelijke Nowitzki opnieuw van zich deed spreken. De boomlange schutter maakte twaalf punten op rij en bracht zijn ploeg langszij, maar miste zijn laatste poging. Met nog veertig seconden te gaan bracht de in Dallas geboren en getogen Chris Bosh zijn ploeg Miami terug op een beslissende voorsprong. Morgen is het vierde onderlinge duel in Dallas. (Novum)

Canucks winnen ook tweede ijshockeyduel

Rotterdam. IJshockeyteam Vancouver Canucks heeft een 2-0 voorsprong genomen in de strijd om de Stanley Cup. De Canadezen wonnen zaterdag in eigen stadion met 3-2 van Boston Bruins. Man of the match was Alexandre Burrows, die al na elf seconden in de verlenging het beslissende doelpunt maakte. Vancouver had het eerste duel in de best-of-seven al met 1-0 gewonnen. De Canucks kwamen in de eerste periode al vroeg op voorsprong via Burrows. In de tweede periode waren het echter de Bruins die de score met doelpunten van Lucic en Recchi in hun voordeel ombogen. In de laatste periode sleepte de thuisploeg er alsnog een verlenging uit. Vandaag is het derde duel in Boston. De Bruins spelen ook het vierde duel thuis. (Novum)

FIFA onderzoekt ruime nederlaag Argentinië

Rotterdam. Wereldvoetbalbond FIFA is een onderzoek begonnen naar de vriendschappelijke interland tussen Nigeria en Argentinië van afgelopen woensdag. In het duel, dat Argentinië met 4-1 verloor, kende de Nigerese scheidsrechter Ibrahim Chaibou twee dubieuze strafschoppen toe. Volgens wedkantoren was opvallend veel geld op de wedstrijd ingezet. Volgens FIFA wordt de wedstrijd meegenomen in een grootscheeps onderzoek naar omkoping door goksyndicaten. Eerder werden ook de voetbalinterlands Bolivia-Letland (2-1) en Estland-Bulgarije (2-2) van vorige maand onder de loep genomen. FIFA acht die wedstrijden verdacht, omdat alle doelpunten uit een penalty tot stand zijn gekomen.(Novum, AP)

Ook interim-voorzitter Concacaf geschorst

Rotterdam. Lisle Austin, de interim-voorzitter van de Noord- en Midden-Amerikaanse voetbalbond Concacaf, is voorlopig op non-actief gesteld. De bestuurder uit Barbados zou de interne reglementen van de bond hebben geschonden. Austin was pas een week geleden aangesteld als vervanger van de van omkoping beschuldigde Trinidadiaan Jack Warner. De bond maakte niet bekend waarom Austin aan de kant wordt geschoven, maar waarschijnlijk heeft het te maken met het omstreden ontslag van voormalig Concacaf secretaris-generaal Chuck Blazer. Austin besloot afgelopen dinsdag op eigen houtje de Amerikaan naar huis te sturen, terwijl hij daartoe helemaal niet bevoegd zou zijn geweest. Austin mag op 13 juli tijdens een hoorzitting zijn versie van het verhaal geven. Tot die tijd worden zijn taken overgenomen door Alfredo Hawit Banegas, het hoofd van de Hondurese voetbalbond. (Novum, AP)