Goal van het Weekend komt uit Denemarken

De eerste goal komt vanaf het Terborg Toernooi, gehouden in de Achterhoek, waar Remco Beumer (Jong De Graafschap) het vizier op scherp had tegen Boca Juniors. Ook Michel (Ceará, Brazilië) had weinig moeite met het vinden van de kruising. Paulo Sergio liet tijdens de all star wedstrijd Bayern München-Real Madrid eveneens zien, op aangeven van Roy Makaay, dat hij nog steeds scherp is.

Dit weekend een primeurtje voor de rubriek: voor het eerst heeft een vrouw de strenge selectie doorstaan. Handen op elkaar voor Lauren Cheney (Verenigde Staten) die het vaderland in extremis naar de zege knalt met deze diagonaal. En uit Italië: een fraaie volley van Marco Rigoni (Novara).

Dit weekend stak er niet echt een treffer bovenuit en dus is mede gekozen op basis van sentiment. Jesper Grønkjær, die onder meer bij Ajax en Chelsea speelde, ging dit weekend met pensioen. De Deen nam afscheid met een heerlijke krul op 1m23s van het filmpje:

http://youtu.be/RpeWFm1OB18

    • Jules Seegers