Dader Hoensbroek deed aankondiging Facebook

De man die vrijdag zijn buurtgenoten te lijf ging en iemand vermoordde, komt op de Facebookpagina over als iemand met een diepe haat tegen de maatschappij.

. De 41-jarige man die vrijdag met een zwaard en bijl buurtbewoners te lijf ging in Hoensbroek kondigde zijn daad vermoedelijk aan op internet. Donderdag schreef de man die zich op Facebook ‘Jesus II’ noemde ‘Today is judgement day’.

De 41-jarige man doodde een 52-jarige man. Twee mannen raakten zwaargewond, maar verkeren buiten levensgevaar. Buurtbewoners spraken de man aan toen hij met brandende fakkels over straat liep en dreigde coniferen in brand te steken. Toen haalde de man thuis zijn wapens op. De politie, die arriveerde toen er al slachtoffers waren gevallen, beval de man zijn wapens te laten vallen. Hij weigerde, waarop de politie gericht op hem schoot. Hij overleed ter plekke. De man had al jaren psychische problemen.

Op zijn Facebookpagina komt een beeld naar voren van een verwarde man met een voorliefde voor complottheorieën en een diepe haat jegens de maatschappij. Ook kondigde hij meerdere keren het begin van de Derde Wereldoorlog aan.

Het Openbaar Ministerie in Maastricht onderzoekt de authenticiteit van de Facebookpagina. De computer en de mobiele telefoon van de man worden doorgelicht. Naar verwachting wordt begin deze week duidelijk of de uitlatingen op de sociale netwerksite daadwerkelijk van de overleden dader zijn. (Novum)