Acteur en co in Hollywood

Entourage, seizoen 5Ned. 3, 20.00 - 20.30 uur

Entourage is een jongensboek voor volwassenen in de categorie ‘Vier vrienden op safari’, in dit geval 'in Hollywood’. De vier laven zich aan de geneugten van de roem die wordt vergaard door één van hen, de jonge steracteur Vincent Chase. Zijn oudere broer, Drama, is een B-ster in tv-series, maar de andere twee zijn entourage in de ware zin van het woord. De slimste van de twee, Eric, is nu zijn manager, en de ander, Turtle, zijn chauffeur.

Seizoen 5 pikt het verhaal op na de desastreuze ontvangst van Vincents arthousefilm in Cannes. De droom van Vince om een serieuze acteur te worden lijkt stukgelopen. Vince verwerkt de tegenslag op zijn manier, vrijend met mooie vrouwen in een afgelegen lagune in Mexico en crossend op jetski’s.

Met Entourage laat de Amerikaanse zender HBO zien ook in het lichte genre te kunnen excelleren. Het is schuimende, bubbelende televisie, waarin vaart en humor zwaarder wegen dan satire op Hollywood.

Ondanks de nadruk op de vriendschap van de vrienden is de agent van Vincent, Ari Gold, het echte middelpunt van de serie. Ari, schitterend gespeeld door Jeremy Piven, is een opgewonden standje, meedogenloos en sarcastisch. Als een oude vijand belt, neemt hij op met: „Als je belt met de vraag of ik een nier wil afstaan, dan is het antwoord nee. Maar als je wil dat ik kom kijken om te zien hoe je langzaam doodgaat, dan ben ik je man.” Voor Ari Gold zet je de televisie aan.

Ron Rijghard

    • Ron Rijghard