5 redenen om tv te kijken

1 Emo-tv

Memories Extra

Ned. 1, 20.30 u.-21.20 u.

Eerste aflevering van een driedelige serie waarin Anita Witzier met eerdere gasten terugblikt op het hernieuwde contact met hun vroegere geliefden. In deze aflevering horen we onder meer over de vurige liefdesbrieven van Joe uit Alabama voor Jeanette en Dick vertelt dat Nicolette zijn kind heeft moeten aborteren.

2 sport

Holland Sport

Ned. 3, 20.30 u.-22.05 u.

Omdat het de allerlaatste aflevering is presenteren ze Holland Sport voor één keer weer samen: Wilfried de Jong en Matthijs van Nieuwkerk. Ze zullen terugblikken op de hoogtepunten uit acht jaar Holland Sport en spelen met het publiek de Grote Afscheidsquiz. Baanwielrenner Teun Mulder zal proberen zijn eigen record in het wielerspel te verbeteren.

3 film

Natural Born Killers

RTL 7, 22.10 u.-00.30 u.

Een van de meest luidruchtige en bloederige films aller tijden klaagt in even ironische als hypocriete hyperbolen het geweld in de Amerikaanse samenleving aan, en de rol van de media bij het verheerlijken daarvan. Het scenario van Quentin Tarantino laat Woody Harrelson en Juliette Lewis een kleine vijftig willekeurige passanten doden. De twee groeien uit tot helden van het televisiekijkende publiek. Ook met Tommy Lee Jones en Robert Downey jr. (Oliver Stone, 1994)

4 Technologie

TED@Canvas

Canvas, 23.30 u.-00.00 u.

De Belgische zender Canvas brengt de komende maanden selecties van de beste voordrachten uit de TED-congressen die over de hele wereld worden gehouden. Op deze bijeenkomsten wordt gesproken over de toekomst op gebied van technologie entertainment en design. De selecties worden gemaakt door vier Vlaamse opiniemakers, die elke maand één dag krijgen toegewezen.

5 Humor

The Graham Norton show

BBC 1, 00.05 u.-00.50 u.

Wie er ook bij hem aanschuiven op de bank, het is altijd leuk bij Graham Norton. Vanavond ontvangt hij comedian Jack Dee, acteur James McAvoy and de legendarische musicalster Liza Minnelli. Ook zal hij weer leden van het publiek in de rode stoel achterover laten klappen.