Zanger Andrew Gold (‘Lonely Boy’) op 59-jarige leeftijd overleden

Andrew Gold op de hoes van zijn naamloze debuutalbum uit 1975.
Andrew Gold op de hoes van zijn naamloze debuutalbum uit 1975.

De Amerikaanse zanger Andrew Gold is op 59-jarige leeftijd overleden. Gold is bekend van hits als ‘Lonely Boy’ en ‘Never Let Her Slip Away’ en speelde mee met veel grote artiesten.

Eind jaren ’70 hits stonden die twee nummers in de hitlijsten, evenals ‘Thank You For Being a Friend’, dat ook de titelsong van de comedyserie The Golden Girls werd. Ook voor de comedyserie Mad About You schreef hij later de titelsong, ‘Final Frontier’. ‘Lonely Boy’ werd gebruikt in de films Boogie Nights (1997) en The Waterboy (1998). De films zette het nummer van Gold in omdat het het typische geluid van Californië in de jaren ’70 kenmerkte.

Door de jaren speelde hij veel samen met andere grote namen. Hij speelde meerdere instrumenten op vijf albums van Linda Ronstadt, was te horen op albums van drie van de vier Beatles (Paul McCartney, John Lennon en Ringo Starr) en tourde met The Eagles en Jackson Browne. Ook met 10CC en Cher speelde hij samen.

De zanger maakte ook deel uit van de band Wax, waarmee hij in de jaren tachtig de hits ‘Bridge To Your Heart’ en ‘Right Between the Eyes’ scoorde.

Gold overleed aan een hartstilstand, afgelopen zaterdag.

‘Lonely Boy’ (1977):

‘Never Let Her Slip Away’ (1978):