Nu ook Nintendo aangevallen door hackers

Nintendo zegt dat de hackers geen informatie hebben gestolen. Foto AP / Shuji Kajiyama

In navolging van Sony is ook videogamefabrikant Nintendo onlangs het doelwit geweest van een online aanval. De hackers hebben geen gevoelige informatie in handen gekregen, stelt het Japanse bedrijf vanochtend.

De hackers kregen een paar weken geleden illegaal toegang tot een server in de Verenigde Staten. “Niemand heeft eronder geleden”, zegt een woordvoerder. Hij weigert verdere uitleg te geven. Het is niet duidelijk wie er achter de aanval op Nintendo zit.

Hackers slaagden er bij concurrent Sony in informatie van meer dan honderd miljoen gebruikers in handen te krijgen. Het ging onder meer om e-mail adressen, creditcardgegevens, namen en geboortedata. Ze braken in april binnen bij de diensten voor de spelcomputer Playstation 3, andere online diensten en vorige week bij de website voor foto’s.

Sony heeft de beveiliging daarna aangepast. Het heeft de FBI en andere autoriteiten gevraagd de aanvallen te onderzoeken. Eerder deze week werd de filmtak van Sony aangevallen door hackers.

    • Jules Seegers