Niet dansen bij de oud-president!

Bij het Jefferson Memorial monument in Washington mag niet gedanst worden. Geen tango, geen ballet en geen ballroom. De voeten dienen rond het beeld van de oud-president aan de grond te blijven.

Dat ondervond een groep van ongeveer twintig dansers vorige week, toen ze werden gearresteerd tijdens een dansje bij het monument voor oud-president Thomas Jefferson (wiki). De groep protesteerde juist tegen het verbod op dansen.

Vandaag probeerde een nieuwe groep dansende demonstranten het. Volgens Russia Today, die de video maakte, wel honderden. Zij werden niet gearresteerd, maar mochten een poosje vrijuit bewegen rond Thomas Jefferson, totdat de politie het welletjes vond en ze verwijderde.

Het verbod bleek al in 2008, toen een flashmob een dansje uitvoerde bij het monument en te horen kreeg dat dansen er niet toegestaan is. Bij de rechtzaak die een van hen aanspande oordeelde de rechter dat dansen bij het monument gezien wordt als demonstratie, en dus niet gepast is.

    • Peter van der Ploeg