Minstens zes doden bij aanslag op bushalte in Pakistan

Bij een bomaanslag op een bushalte nabij Peshawar in Pakistan zijn zeker zes mensen gedood. Het ziet er naar uit dat de bom geplaatst is en niet door een zelfmoordterrorist is ontstoken, melden internationale persbureaus.

Naast de zes doden raakten tien mensen gewond. De aanslag is de laatste in een serie van gewelduitingen sinds de dood van Osama bin Laden op 2 mei. Het geweld van vanochtend volgt tevens op berichten dat een ander Al-Qaeda kopstuk, Ilyas Kashimiri, zou zijn gedood bij een Amerikaanse raketaanval in Pakistan.

De aanslag is nog niet opgeëist. Eerder waren onder meer militaire opleidingscentra, Amerikaanse konvooien en een marinebasis doelwit van vergelding door de in Pakistan tegenwoordige Talibaan. De Verenigde Staten hebben Pakistan opgeroepen een betrouwbaardere partner te worden in de strijd tegen terreur, nadat Bin Laden er jarenlang in een villa kon wonen.

    • Jules Seegers