Dode bij explosie in Nairobi

Firefighters arrive to extinguish a fire at a petrol station after an explosion along Gragon workshops in Nairobi June 5, 2011. Twenty-eight people were injured in the Kenyan capital on Sunday in a blast that police suspect went off at a hardware shop, setting a petrol station on fire. The people were being treated at a local hospital for injuries from the blast, a Reuters photographer said. The cause of the blast was not immediately clear. REUTERS/Stringer (KENYA - Tags: CIVIL UNREST SOCIETY) Brandweermannen arriveren bij het tankstation na de exlposie in het centrum van Nairobi. Foto Reuters

Bij een explosie in een dichtbevolkt deel van de Keniaanse hoofdstad Nairobi is een persoon omgekomen en raakten bijna dertig mensen gewond.

Nog niet duidelijk is de oorzaak van de explosie. Premier Raila Odinga zei volgens persbureau AP dat het nog te vroeg is om te concluderen dat de knal aan terrorisme is gerelateerd.

Enkele bronnen spreken van een ondergrondse brandstoftank die ontploft is in een werkplaats, waardoor een tankstation vlam vatte.

Volgens een verpleegster in een ziekenhuis in de buurt werden twee mensen in kritieke toestand opgenomen met zeer zware brandwonden. Een van hen is overleden.

In een ander ziekenhuis in Nairobi werden 29 mensen binnengebracht na de explosie. Negen van hen hadden brandwonden op zeker 60 procent van hun lichaam. Anderen hadden verwondingen door rondvliegend glas.

    • Peter van der Ploeg