Zwaargewonde mannen Hoensbroek niet in levensgevaar

De twee mannen uit Hoensbroek die gisteren zwaargewond raakte toen zij met een zwaard en bijl werden aangevallen verkeren niet in levensgevaar. Dat heeft het Openbaar Ministerie vanmiddag gemeld.

De slachtoffers, respectievelijk 48 en 50 jaar oud, werden gisteravond geopereerd. De precieze aard van hun verwondingen is onduidelijk.

Het onderzoek naar de gewelddadige gebeurtenissen is nog in volle gang. De komende dagen verricht de politie tactisch en technisch onderzoek, waaronder een technische reconstructie. Daarbij wordt de stand van de voertuigen en de ligging van de wapens tijdens het schietincident gereconstrueerd. Wapens en auto’s werden gisteren verplaatst om hulpverleners de ruimte te geven.

Een volgens omwonenden ‘totaal doorgedraaide’ man viel gisteren zijn buurtgenoten aan met een zwaard en een bijl en doodde daarbij één man. Een politieagent schoot de dader vervolgens dood. Gisteravond werd bekend dat hij al jaren psychische problemen had. Het Nationaal Forensisch Instituut (NFI) verricht morgen sectie op de lichamen van de twee overleden slachtoffers.

    • Pim van den Dool