Zondag buien

De temperatuur maakte de afgelopen weken fikse sprongen en dat zal ons weldra weer overkomen.

Met een noordoostenwind wordt vandaag droge warme lucht aangevoerd. Door de krachtige zon warmt de lucht boven land op tot boven 25 graden. In het zuidoosten is zelfs bijna 30 graden haalbaar.

Op de Wadden komt de matige tot vrij krachtige noordoostenwind over het koele zeewater. Daar wordt het hooguit 20 graden. Op enkele stapelwolken na is het zonnig.

Vanavond proberen buien, ook met onweer, vanuit België en Luxemburg Limburg te bereiken. In de nacht kan er overal in het zuiden van het land al een bui vallen.

Morgenochtend trekt het gebied met buien langzaam verder noordwaarts. Voor de buien uit wordt het in de noordelijke helft van het land wellicht nog zomers warm met 25 tot 27 graden. In de loop van de middag moeten ook de noordelijke provincies uiteindelijke rekening houden met regen- en onweer. Omdat de buien zich niet snel verplaatsen, kan er plaatselijk veel regen vallen.

Maandag trekt de buienstoring langzaam naar Duitsland weg. De zon laat zich nog weinig zien en vooral in de oostelijke helft van het land vallen nog een paar buien. De dagen erna keert de zon enigszins terug, maar het blijft met 19 graden aan de frisse kant.